fbpx

Rólunk

Borászatunk a Borsod-Abaúj-Zemplén megyében, azon belül pedig a Tokaj-Hegyalja borvidéken, Erdőbényén található. A falu, amelynek - hasonlóan a környékbeli településekhez - mikroklímája világviszonylatban is egyedinek számít, jótékony hatással van az ott termelt szőlőkre. 

Labdarúgó játékosügynökként számtalan alkalommal volt szerencsém gyönyörű és híres borvidékeket meglátogatni. A sors úgy adta, hogy a világ legnagyobb és legsikeresebb klubjai - példának okáért Barcelona, Bordeaux, Juventus... - éppen azon országok területén és térségében működnek, ahol a borkészítésnek talán a legnagyobb hagyománya van és, amelynek borvidékei millió számra vonzzák a bor szerelmeseit évről évre.

2017-ben valóra vált a vágy és a gondolat, megvettem első szőlőterületeimet a számomra különösen nagy becsben tartott történelmi Tokaji borvidéken, annak is északi részén a Rány-dűlőben. Elképzelésünk már a kezdetekkor is egy kontrollálható méretű szőlőbirtok kialakítása volt, ahol csapatunkkal kétkezi szőlőművelést folytatunk.

Célunk elsősorban az értékteremtés, azon belül is a terroir által nyújtott adottságok kiaknázása hagyományos kézműves eszközökkel (kézzel szüretelünk, kézzel metszünk), de tudatos borászati technológiával a legkiválóbb minőségű tételek készítése igényes vevőink számára. Borainkon keresztül szeretnénk bemutatni a termőhelyre jellemző adottságokat, amely reményeink szerint igazi élményt nyújt majd fogasztóinknak a mindennapok során.

- Paunoch Péter, tulajdonos

currency
EUR euró